Velkommen til Cypernveteranerne

Forsiden

Velkommen til Cypern Veteranernes nye hjemmeside. Bommen er åben, så vi har plads til alle de Cypern Veteraner, der har lyst til, at være med til at støtte op om Cypern Missionens historie - og dermed bevare Cypern Missionens historie for eftertiden

Velkommen til Cypern Veteranernes nye hjemmeside. Bommen er åben, så vi har plads til alle de Cypern Veteraner, der har lyst til, at være med til at støtte op om Cypern Missionens historie – og dermed bevare Cypern Missionens historie for eftertiden

Når du klikker på det hvide veteranbadge øverst til venstre, kommer du tilbage til forsiden, og når du klikker på 50-års emblemet i højre side, kommer du ind på 50-års jubilæet


Velkommen til Cypern Veteranernes hjemmeside

Cypernveteranerne vil arbejde for at skabe kontakt til alle Cypern Veteraner i Danmark og i udlandet.

Vi samles 1 gang om året i juni måned, under uformelle former, hvor det er den enkelte Veteran, der er midtpunktet. Vi mødes og mindes tiden på Cypern, samt markerer udsendelsen af de første hold, der blev sendt af sted i maj måned 1964, fra henholdsvis Aalborg Flyvestation og Værløse Flyvestation.


     Tilmelding til Cypernveteran stævne den 22. 23. og 24. juni 2018 

     PÅ FLYVESTATION AALBORG

 

Følg linket til tilmeldingsblanketten      ⇒   Tilmeldingsblanket 2018

 


NYHED NYHED!!

 

Cypern Veteranernes nye Poloshirt – med et flot broderet LOGO – i en rigtig lækker kvalitet kan du nu købe for kun 199, – + porto 32, – . Overfør pengene til kassereren på konto nummer  7670 – 6038736

 

 

 

 

 

 

 

Der er følgende størrelser:

Large

X Large

XX large

 

ALTERNATIVT: kan du afhente din bestilte Poloshirt følgende steder: så slipper du for portoen.

 1. Videbæk:                         Mødested – rundkørslen på Herningvej
 2. Holstebro                        KFUM  Soldaterhjem
 3. Viborg                              Rindsholm Kro
 4. Aarhus                             Viby torv
 5. Skanderborg                 Stationen
 6. Vejle                                  Bilka P. Plads
 7. Horsens                           Bilka P. Plads

 

Kontakt mig på mail:     et@cypernveteranerne.dk   eller på mobil 4059 7986, for, at aftale ”mødested”

SÅFREMT DU BOR NORDENFJORDS, aftaler vi nærmere og finder en løsning på leveringen,

Jeg glæder mig til, at møde jer.

Det nye logo er designet af bestyrelsesmedlem John Jørgensen. Ligeledes, har John Jørgensen doneret de nye Poloshirts til Cypern Veteranerne.

Vi takker for denne meget flotte donation.

Med Veteran hilsen
Erik T. Hansen

 


Nyheder!

Gå ind på fanebladet “Nyhedsbreve”

—–

Ny facebook-side for Cypernveteranerne af 24. oktober 2012

Det har været helt umuligt at få den pgl. Admin, på den tidligere side, at vise sin sande indentitet – så derfor har vi besluttet at oprette en ny facebook-side, hvor cypernveteranerne har den fulde administration over siden.
Gå ind på linket øverst til højre, så kommer du direkte ind på siden

——-

 

Vigtigt: Husk at betale kontingent

Nyhed: I år kan du indbetale dit kontingent via tilmeldingsblankettenKære Vinvenner


tilbyder smagekasse med vin fra Cypern

De cypriotiske vine er gennemgående lette og meget frugtige. Det specielle ved dem er, at de fleste, der normalt reagerer negativt på vine, kan tåle dem. Det skyldes, at der kun er den garvesyre i vinene, der kommer fra selve druen, da alle druer håndplukkes. Desuden findes der i mange vine biogene aminer, der er affaldsstoffer fra bakterier. Disse findes stort set ikke i cypriotiske vine, dels på grund af klimaet er så varmt og dels på grund af jordbundsforholdene (lava-sten), at bakterierne ikke kan overleve.

 

Smagekassen, der koster 450 kr., indeholder:

 

 1. 1 fl. Island Vines White, en sprudlende og fyldig vin, der virker let perlende i munden. Serveres afkølet
 2. 1 fl. Mountain Vines, White. En dejlig vin med en krydret blød bouquet med en snert af løv og tropisk frugt samt en let lemonduft, der afbalancerer vinen. Velegnet til fjerkræ og lyst kød.
 3. 1 fl. Arsinoe. En tør let hvidvin der er velegnet til fisk og lyst kød.
 4. 1 fl. Island Vines Red. En udpræget Cypernvin med distinkte overtoner, bemærkelsesværdig blød med en god frugtsmag. Denne vin er meget fin til let kød og pastaretter.
 5. 1 fl. Mountain Vines Red. En tør og velsmagende rødvin, der har en dyb rød farve og en elegant aroma med en krydret eftersmag. Vinen har vundet flere internationale priser. Velegnet til alle former for kød.
 6. 1 fl. Afames. En ung frisk og frugtagtig rødvin med en afrundet smag. Anbefales til vildt, rød kød og ost.

I alt 6 flasker god vin.

Vinøse hilsner
Hans Buus
Mob +45 24 24 94 31

 


 

 

 

 

 

Anbefales af Cypernveteranerne

 

 

 

 

 

 

 

 


      

     Følg linket og find din næste rejse    

 

 Konsul, Zoe Winding, tiltrådte den 9. maj 2015, som Protektor for Cypern Veteranerne

—-

Cypern Veteranerne var partner
ved 
Kultur by Pafos 2017
Pafos_1


VeteranEmblem

 

Cypern Veteranernes 50 års emblem © 2014
Både det nye 50 års emblem og våbenskjoldet for vor protektor, er designet af grafikeren Randi Krog Belseth, der er bosat i Elverum i Norge.

 

25a

 

I den anledning har foreningen indstiftet et nyt 25 års tegn, – dette 25 års tegn, tildeles alle de Veteraner  der er medlem af foreningen, – Veteraner der har 25 års jubilæum, – men IKKE er medlem af foreningen, kan købe 25 års tegnet, for en pris af 150 kr. I denne pris er der et års medlemskab af foreningen.

Denne regel gælder også for 50 års tegnet.TIL ALLE CYPERN VETERANER

Det har vist sig, at være nogle misforståelser med hensyn til medaljen for international Tjeneste 1948 – 2009 og Veterankortet.

Som jeg tidligere har nævnt her på hjemmesiden, har jeg opfordret alle til, at søge om Veterankortet,
selvom I har modtaget Veterankortet, skal medaljen søges særskilt.

De af jer der endnu ikke har modtaget medaljen, men har fået Veterankortet, kan blot henvende sig til undertegnede, så hjælper jeg med, at søge medaljen.

Jeg kan kontaktes på email  et@cypernveteranerne.dk  eller på mobil: 40597986

I kan også henvende jer til Veterancentret i Ringsted på mail  vetc-myn@mil.dk  eller tlf.  72163400

Erik T. Hansen
Formand for Cypern Veteranerne

 


 

Nyt på hjemmesiden: Gå ind på fanebladet VETERANFOLDEREN

 


 

 

Første træf

Cypernveteranernes første træf blev afviklet på Flyvestation Aalborg, og er beskrevet under ”Første træf” på hjemmesiden. Det næste træf – 50-året for den første udsendelse, blev afviklet på samme måde d. 10. -11. maj 2014, i tæt samarbejde med Flyvestation Aalborg.

Veteranerne fra Dancon 1 og Dancon 2 blev fejret for deres 50 års jubilæum, idet Dancon 1 blev sendt til Cypern i maj, medens Dancon 2 blev sendt til Cypern i november 1964.

 

Støt op om vor historie

Støt op om Cypernveteranerne og vær med til at bevare Cypern Missionens historie, der er den største FN mission Danmark har deltaget i – nogensinde!

Du kan på hjemmesiden, melde dig ind i foreningen CypernVeteranerne, der har som formål, at samle så mange som muligt af de ca. 22.000 Cypernveteraner, der ikke er registreret andre steder, således disse Veteraner også kan modtage deres velfortjente hædersbevisning fra den Cypriotiske Regering, for deres indsats for freden på Cypern.

Den Cypriotiske Ambassade i København, bakker 100% op om den nye forening, der kun er for Cypern Veteraner. En opbakning vi er meget taknemlige for!!.

Et medlemskab i Cypern Veteranerne koster kun 100 kr. om året, derfor vil der blive opkrævet et deltagergebyr i forbindelse med arrangementer.

 

På styregruppens vegne

Erik T. Hansen
Formand

Det gamle fort på havnefronten i den gamle Pafos havn. I Romertiden var Pafos hovedstaden på Cypern hvor alle prilgrimme valfartede til. Pafos gamle havn blev i sin tid bygget af Alexander den store, det gamle fort er i dag en turist attraktion med rundvisninger flere gange om dagen.

Det gamle fort på havnefronten i den gamle Pafos havn. 
I Romertiden var Pafos hovedstaden
på Cypern hvor alle prilgrimme valfartede til. 
Pafos gamle havn blev i sin tid bygget af Alexander den
store, det gamle fort er i dag en turist attraktion med rundvisninger flere gange om dagen.

Den berømte vinby Omodos, - Omodos er den vigtigste vin by Limasol´s vindistrikt. Når man kører til Trodos, kan man lave en ”afstikker” ind til Omodos, byen er kendt for sine gode vine og ikke mindst for sin Commandaria, som bedst kan sammenlignes med den Portogisiske portvin. Fra Omodos kører man videre til bjergbyen Platres, hvor der efterhånden er mange gode Hoteller og ferielejligheder, samt mange rigtig gode spisesteder. Om sommeren er der en dejlig kølig temperatur i Platres, hvorfor mange af de lokale Cyprioter kører hellere til Trodos i sommervarmen, i stedet for, at køre til stranden. I Trodos bjergene er der mange gode offentlige grill pladser, der kan benyttes frit. Efter Platres kører man videre op til Trodos. Her finder man den højeste beliggende rundkørsel i europa, ligeledes findes der et væld af souvenir boder, der sælger alt. Længere oppe på toppen i 1.952 m højde finder du Mount Olympus. Her ligger den Engelske radarstation/kuppel hvor man ikke længere har adgang til. Det gamle fort på havnefronten i den gamle Pafos havn. I Romertiden var Pafos hovedstaden på Cypern hvor alle prilgrimme valfartede til. Pafos gamle havn blev i sin tid bygget af Alexander den store, det gamle fort er i dag en turist attraktion med rundvisninger flere gange om dagen.

Den berømte vinby Omodos, – Omodos er den vigtigste vin by Limasol´s vindistrikt. Når man kører til Trodos, kan man lave en ”afstikker” ind til Omodos, byen er kendt for sine gode vine og ikke mindst for sin Commandaria, som bedst kan sammenlignes med den Portogisiske portvin. 
Fra Omodos kører man videre til bjergbyen Platres, hvor der efterhånden er mange gode Hoteller og ferielejligheder, samt mange rigtig gode spisesteder. Om sommeren er der en dejlig kølig temperatur i Platres, hvorfor mange af de lokale Cyprioter kører hellere til Trodos i sommervarmen, i stedet for, at køre til stranden. I Trodos bjergene er der mange gode offentlige grill pladser, der kan benyttes frit. 
Efter Platres kører man videre op til Trodos. Her finder man den højeste beliggende rundkørsel i europa, ligeledes findes der et væld af souvenir boder, der sælger alt. 
Længere oppe på toppen i 1.952 m højde finder du Mount Olympus. Her ligger den Engelske radarstation/kuppel hvor man ikke længere har adgang til. 
Det gamle fort på havnefronten i den gamle Pafos havn. 
I Romertiden var Pafos hovedstaden
på Cypern hvor alle prilgrimme valfartede til. 
Pafos gamle havn blev i sin tid bygget af Alexander den
store, det gamle fort er i dag en turist attraktion med rundvisninger flere gange om dagen.