Velkommen til Cypernveteranerne

Forsiden

Velkommen til Cypern Veteranernes nye hjemmeside. Bommen er åben, så vi har plads til alle de Cypern Veteraner, der har lyst til, at være med til at støtte op om Cypern Missionens historie - og dermed bevare Cypern Missionens historie for eftertiden

Velkommen til Cypern Veteranernes nye hjemmeside. Bommen er åben, så vi har plads til alle de Cypern Veteraner, der har lyst til, at være med til at støtte op om Cypern Missionens historie – og dermed bevare Cypern Missionens historie for eftertiden

Når du klikker på det hvide veteranbadge øverst til venstre, kommer du tilbage til forsiden, og når du klikker på 50-års emblemet i højre side, kommer du ind på 50-års jubilæet


Velkommen til Cypern Veteranernes hjemmeside

Cypernveteranerne vil arbejde for at skabe kontakt til alle Cypern Veteraner i Danmark og i udlandet.

Vi samles 1 gang om året i maj måned, under uformelle former, hvor det er den enkelte Veteran, der er midtpunktet. Vi mødes og mindes tiden på Cypern, samt markerer udsendelsen af de første hold, der netop blev sendt af sted i maj måned 1964, fra henholdsvis Aalborg Flyvestation og Værløse Flyvestation.


Nyheder!

Gå ind på fanebladet “Nyhedsbreve”

—–

Ny facebook-side for Cypernveteranerne af 24. oktober 2012

Det har været helt umuligt at få den pgl. Admin, på den tidligere side, at vise sin sande indentitet – så derfor har vi besluttet at oprette en ny facebook-side, hvor cypernveteranerne har den fulde administration over siden.
Gå ind på linket øverst til højre, så kommer du direkte ind på siden


Meddelelse til alle Cypernveteraner

2017 Cypern Veteranstævne er den 6. – 7. maj 2017 på Flyvestation Aalborg.

Husk, allerede nu, at afsætte datoen, for endnu et arrangement i Cypernveteranernes regi, hvor enten Cypern’s Ambassadør eller vor protektor, Konsul Zoe Winding, vil deltage.

 Tilmeldingsblanket

———-

OBS: Der kan forudbestilles Cypriotiske vine til veteranpris ved at kontakte
BUUS VINE på e-mail  hans@buus.nu  eller på mobil 2424 9431

—–

—–

Følg linket    ⇒     5 år på Flyvestationen og det samlede program 2017 

 


 

Vigtigt: Husk at betale kontingent

Nyhed: I år kan du indbetale dit kontingent via tilmeldingsblanketten

 


aarhus-c

Gå til linket     Rejs i juni for KUN kr. 2.999,- pr. person

 

Gå til linket  ⇒  Fødselsdagstilbud

 

————–

Gå til linket    Rejseforedrag om Pafos Europæisk Kulturhovedstad 2017, CYPERN

 


Ny kasserer:

Bestyrelsen har konstitueret sig med en ny kasserer ved Benthe Rolin, der har lovet at hjælpe foreningen som kasserer.

 Konsul, Zoe Winding, tiltrådte den 9. maj 2015, som Protektor for Cypern Veteranerne

—-

Cypern Veteranerne er partner
ved 
Kultur by Pafos 2017
Pafos_1


VeteranEmblem

 

Cypern Veteranernes 50 års emblem © 2014
Både det nye 50 års emblem og våbenskjoldet for vor protektor, er designet af grafikeren Randi Krog Belseth, der er bosat i Elverum i Norge.

 

25a

 

I den anledning har foreningen indstiftet et nyt 25 års tegn, – dette 25 års tegn, tildeles alle de Veteraner  der er medlem af foreningen, – Veteraner der har 25 års jubilæum, – men IKKE er medlem af foreningen, kan købe 25 års tegnet, for en pris af 150 kr. I denne pris er der et års medlemskab af foreningen.

Denne regel gælder også for 50 års tegnet.TIL ALLE CYPERN VETERANER

Det har vist sig, at være nogle misforståelser med hensyn til medaljen for international Tjeneste 1948 – 2009 og Veterankortet.

Som jeg tidligere har nævnt her på hjemmesiden, har jeg opfordret alle til, at søge om Veterankortet,
selvom I har modtaget Veterankortet, skal medaljen søges særskilt.

De af jer der endnu ikke har modtaget medaljen, men har fået Veterankortet, kan blot henvende sig til undertegnede, så hjælper jeg med, at søge medaljen.

Jeg kan kontaktes på email  et@cypernveteranerne.dk  eller på mobil: 40597986

I kan også henvende jer til Veterancentret i Ringsted på mail  vetc-myn@mil.dk  eller tlf.  72163400

Erik T. Hansen
Formand for Cypern Veteranerne

 


 

Nyt på hjemmesiden: Gå ind på fanebladet VETERANFOLDEREN

 


 

 

Første træf

Cypernveteranernes første træf blev afviklet på Flyvestation Aalborg, og er beskrevet under ”Første træf” på hjemmesiden. Det næste træf – 50-året for den første udsendelse, blev afviklet på samme måde d. 10. -11. maj 2014, i tæt samarbejde med Flyvestation Aalborg.

Veteranerne fra Dancon 1 og Dancon 2 blev fejret for deres 50 års jubilæum, idet Dancon 1 blev sendt til Cypern i maj, medens Dancon 2 blev sendt til Cypern i november 1964.

 

Støt op om vor historie

Støt op om Cypernveteranerne og vær med til at bevare Cypern Missionens historie, der er den største FN mission Danmark har deltaget i – nogensinde!

Du kan på hjemmesiden, melde dig ind i foreningen CypernVeteranerne, der har som formål, at samle så mange som muligt af de ca. 22.000 Cypernveteraner, der ikke er registreret andre steder, således disse Veteraner også kan modtage deres velfortjente hædersbevisning fra den Cypriotiske Regering, for deres indsats for freden på Cypern.

Den Cypriotiske Ambassade i København, bakker 100% op om den nye forening, der kun er for Cypern Veteraner. En opbakning vi er meget taknemlige for!!.

Et medlemskab i Cypern Veteranerne koster kun 100 kr. om året, derfor vil der blive opkrævet et deltagergebyr i forbindelse med arrangementer.

 

På styregruppens vegne

Erik T. Hansen
Formand

Det gamle fort på havnefronten i den gamle Pafos havn. I Romertiden var Pafos hovedstaden på Cypern hvor alle prilgrimme valfartede til. Pafos gamle havn blev i sin tid bygget af Alexander den store, det gamle fort er i dag en turist attraktion med rundvisninger flere gange om dagen.

Det gamle fort på havnefronten i den gamle Pafos havn. 
I Romertiden var Pafos hovedstaden
på Cypern hvor alle prilgrimme valfartede til. 
Pafos gamle havn blev i sin tid bygget af Alexander den
store, det gamle fort er i dag en turist attraktion med rundvisninger flere gange om dagen.

Den berømte vinby Omodos, - Omodos er den vigtigste vin by Limasol´s vindistrikt. Når man kører til Trodos, kan man lave en ”afstikker” ind til Omodos, byen er kendt for sine gode vine og ikke mindst for sin Commandaria, som bedst kan sammenlignes med den Portogisiske portvin. Fra Omodos kører man videre til bjergbyen Platres, hvor der efterhånden er mange gode Hoteller og ferielejligheder, samt mange rigtig gode spisesteder. Om sommeren er der en dejlig kølig temperatur i Platres, hvorfor mange af de lokale Cyprioter kører hellere til Trodos i sommervarmen, i stedet for, at køre til stranden. I Trodos bjergene er der mange gode offentlige grill pladser, der kan benyttes frit. Efter Platres kører man videre op til Trodos. Her finder man den højeste beliggende rundkørsel i europa, ligeledes findes der et væld af souvenir boder, der sælger alt. Længere oppe på toppen i 1.952 m højde finder du Mount Olympus. Her ligger den Engelske radarstation/kuppel hvor man ikke længere har adgang til. Det gamle fort på havnefronten i den gamle Pafos havn. I Romertiden var Pafos hovedstaden på Cypern hvor alle prilgrimme valfartede til. Pafos gamle havn blev i sin tid bygget af Alexander den store, det gamle fort er i dag en turist attraktion med rundvisninger flere gange om dagen.

Den berømte vinby Omodos, – Omodos er den vigtigste vin by Limasol´s vindistrikt. Når man kører til Trodos, kan man lave en ”afstikker” ind til Omodos, byen er kendt for sine gode vine og ikke mindst for sin Commandaria, som bedst kan sammenlignes med den Portogisiske portvin. 
Fra Omodos kører man videre til bjergbyen Platres, hvor der efterhånden er mange gode Hoteller og ferielejligheder, samt mange rigtig gode spisesteder. Om sommeren er der en dejlig kølig temperatur i Platres, hvorfor mange af de lokale Cyprioter kører hellere til Trodos i sommervarmen, i stedet for, at køre til stranden. I Trodos bjergene er der mange gode offentlige grill pladser, der kan benyttes frit. 
Efter Platres kører man videre op til Trodos. Her finder man den højeste beliggende rundkørsel i europa, ligeledes findes der et væld af souvenir boder, der sælger alt. 
Længere oppe på toppen i 1.952 m højde finder du Mount Olympus. Her ligger den Engelske radarstation/kuppel hvor man ikke længere har adgang til. 
Det gamle fort på havnefronten i den gamle Pafos havn. 
I Romertiden var Pafos hovedstaden
på Cypern hvor alle prilgrimme valfartede til. 
Pafos gamle havn blev i sin tid bygget af Alexander den
store, det gamle fort er i dag en turist attraktion med rundvisninger flere gange om dagen.